Ευάγγελος Αποστολάκης

Στον αέρα τινάζει ο  Ευάγγελος Αποστολάκης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αφού όπως όλα δείχνουν,  τελικά δεν δέχεται την πρόταση του πρωθυπουργου και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση, όπως είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης σε δήλωση που έκανε στον δημοσιογραφο Βασίλη Σκουρή (ieidiseis.gr ) φέρεται να  είχε θέσει δύο προϋποθέσεις προκειμένου να αποδεχθεί τη θέση. Η πρώτη να γίνει ανεξάρτητο υπουργείο και η δεύτερη να υπάρξει δικακομματική συναίνεση.

“Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ότι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη.

Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη»” φέρεται ειπών ο κ. Αποστολάκης.

Είχε προηγηθεί διαρροή σύμφωνα με την οποία, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο αρνήθηκε να συναινέσει στη συμμετοχή του στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά μίλησε καθαρά για κίνηση αποστασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Source