Ως ποδοσφαιριστής συζητήθηκε έντονα παρότι δεν «έπιασε» στην ΑΕΚ και πλέον είναι ομοσπονδιακός τεχνικός στην χώρα καταγωγής του!

Το όνομά του… μεγάλο. Κυριολεκτικά κι όχι επειδή είχε σπουδαίο βιογραφικό. Φυσικά και το βιογραφικό του δεν ήταν αδιάφορο. Ποδοσφαιριστής με καριέρα στην Γαλλία και μάλιστα με τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Παρί Σεν Ζερμέν, έστω και στην προ 20ετίας εποχή της, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητος!

Το 2001 αποκτήθηκε απ’ την ΑΕΚ. Συζητήθηκε περισσότερο για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με την παρουσία του στο γήπεδο. Για παράδειγμα η αδυναμία του στο φαγητό και τα περιττά κιλά που είχε ως αθλητής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν ήταν τυχαίος ανεξάρτητα απ’ το αν «έπιασε» στην Ένωση ή όχι.

Ο λόγος φυσικά για τον Ερίκ Ραμπεσαντρατανά! Ο Γάλλος με καταγωγή απ’ τη Μαδαγασκάρη, πλέον κάνει καριέρα προπονητή. Υπήρξε βοηθός στην ομάδα του Μαϊάμι στις ΗΠΑ, ενώ εργάστηκε και στις ακαδημίες Γαλλικών συλλόγων.

Πλέον, ο Ραμπεσαντρατανά έγινε ομοσπονδιακός τεχνικός! Αναλαμβάνοντας τις τύχες της Εθνικής Μαδαγασκάρης, της πατρίδας του δηλαδή. Διαδέχεται τον Νικολά Ντιπουί, που ουσιαστικά τιμωρείται για “παραβάσεις” σε θέματα συμβολαίων όπως ανακοίνωσαν οι Αφρικανοί. Έτσι ο παλαίμαχος αμυντικός της ΑΕΚ θα οδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου! 

Η Μαδαγασκάρη είναι 100η στο ranking της FIFA και είχε εξαιρετική παρουσία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2019 φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά. Ο Ραμπεσαντρατανά στα 48 του καλείται να την επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών!

Source