Μετά το σεξ (αλλά και κατά την διάρκειά του), υπάρχουν ορισμένοι «κανόνες» που θα πρέπει να ακολουθούνται για την εξασφάλιση της εφαρμογής σωστής υγιεινής και την αποφυγή λοιμώξεων ή άλλων καταστάσεων.

Πλύσιμο: δεν χρειάζεται να μπείτε αμέσως για ντους, όμως το προσεκτικό καθάρισμα μετά το σεξ, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, μπορεί να προστατεύσει από σοβαρές λοιμώξεις. Η τοπική καθαριότητα με απλό σαπούνι και νερό είναι αρκετή για τον χρόνο μετά την επαφή.

Ούρηση: κατά την διάρκεια του σεξ, βακτήρια και μικροοργανισμοί μπορούν να εισέλθουν στην ουρήθρα και να οδηγήσουν σε κάποια μόλυνση. Κατά την ούρηση, τα μικρόβια αυτά απομακρύνονται από την περιοχή, επομένως είναι μία καλή κίνηση μετά το σεξ.

Ενυδάτωση: καθώς ο οργανισμός ενυδατώνεται, η ανάγκη για ούρηση θα αυξάνεται και έτσι θα απομακρύνονται πιο αποτελεσματικά τα μικρόβια από την περιοχή.

Ντύσιμο με χαλαρά και άνετα ρούχα: τα ρούχα που πιέζουν και προκαλούν εφίδρωση και υγρασία μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μυκητιάσεων ή βακτηριακών μολύνσεων. Μετά το σεξ είναι προτιμότερο να φορεθούν ρούχα και εσώρουχα με χαλαρή εφαρμογή, που επιτρέπουν στην περιοχή να «αναπνέει».

Καθάρισμα των σεξουαλικών βοηθημάτων: είναι πολύ σημαντικό, εφόσον κανείς χρησιμοποιεί κατά την διάρκεια του σεξ, σεξουαλικά βοηθήματα και παιχνίδια, αυτά να διατηρούνται καθαρά και σε καλή κατάσταση. Πάντοτε μετά την χρήση απαιτείται ο σωστός και προσεκτικός καθαρισμός τους, για την αποφυγή μετάδοσης μολύνσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Source