Ο Γκεόργκι Μποτζατζίσκι κατέθεσε για τον γιο του που έχασε τη ζωή του σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τον Γενάρη του 2020.

Η δίκη για τον θάνατο του Τόσκο Μποτζατζίσκι συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη.

Συντετριμμένος στο δικαστήριο ο πατέρας του Γκεόργκι αναφέρθηκε στον γιο του που έχασε τη ζωή του σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη τον Γενάρη του 2020, μία μέρα μετά το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ.

«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να προσέξετε πολύ την υπόθεση, γιατί δεν μπορείτε να αισθανθείτε τι είναι για μια μάνα και έναν πατέρα να ζει αυτό που ζούμε εμείς», είπε αρχικά ο πατέρας του Βούλγαρου οπαδού.

Ο Γκεόργκι είχε έρθει στην Ελλάδα με τη μητέρα του Τόσκο λίγες ώρες μετά το περιστατικό και στο δικαστήριο ανέφερε για εκείνη τη μέρα: «Τρεις ώρες πριν το συμβάν, εκείνη τη μέρα, μίλησα με το γιο μου και μου είπε ότι κάνουν ένα τουρ στη Θεσσαλονίκη.

 Το τηλέφωνό του ήταν κλειστό, προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους άλλους. Έμαθα ότι μετά τη βόλτα αυτή, βρισκόταν για καφέ κοντά στην οδό Μαρία Κάλλας. Στις 4 ξεκινάνε προς τα αυτοκίνητα, που ήταν παρκαρισμένα κοντά στο Μέγαρο μουσικής.

Κοντά απ’ τα αυτοκίνητα βγαίνει μια μεγάλη ομάδα ατόμων, με ρόπαλα και υπήρχαν κι άλλα όπλα, μαχαίρια. Τα αγόρια αρχίζουν να τρέχουν προς τα πίσω. Στην αρχή φτάνουν τον Ατανάς, μετά τον γιο μου. Και αρχίζουν έναν μεγάλο ξυλοδαρμό στον Τόσκο και μετά στον Νικολάι. Όταν είδα τον Τόσκο στο νεκροτομείο, το πρόσωπό του δεν αναγνωριζόταν».

Ο Μποτζατζίσκι είπε επίσης ότι ο γιος του ήταν ένα άτομο που δεν είχε ποτέ σχέση με ακραίες συμπεριφορές, ήταν απόφοιτος νομικής σχολής και μιλούσε τρεις γλώσσες. «Δεν βρίσκω αιτία γιατί να είναι αυτός σε αυτή τη θέση. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό και δεν βρίσκω απάντηση».

Source