Το σεξ δεν είναι μόνο απολαυστικό. Μπορεί να έχει και αρκετά οφέλη για τον οργανισμό.

Τι μπορεί να προσφέρει η υγιής σεξουαλική ζωή;

1. Βοηθά το ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με την Yvonne K. Fulbright, PhD ειδικό σεξουαλικής υγείας «οι άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι από την σεξουαλική τους ζωή χρειάζονται λιγότερες ημέρες αναρρωτικής άδειας». Το σεξ μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού έναντι μικροβίων, ιών και άλλων μικροργανισμών. Ερευνητές στο Wilkes University στην Pennsylvania παρατήρησαν πως οι φοιτητές οι οποίοι έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος σε σχέση με εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

2. Ενισχύει την λίμπιντο

«Κάνοντας περισσότερο σεξ, το κάνετε καλίτερο και πιο απολαυστικό, με αποτέλεσμα ανεβασμένη λίμπιντο» αναφέρει η Lauren Streicher, MD.

3. Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης

το 30% των γυναικών θα αντιμετωπίσουν ακράτεια ούρων κάποια στιγμή στην ζωή τους. Το απολαυστικό σεξ αποτελεί ένα είδος άσκησης για τους μυς της περιοχής, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωσή τους.

4. Κρατάει χαμηλή την αρτηριακή πίεση

Σύμφωνα με έρευνα, υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο σεξ και την χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, αναφέρει ο Joseph J. Pinzone, MD. «Υπάρχουν πολλές μελέτες, μία πολύ σημαντική εκ των οποίων παρατήρησε πως το σεξ (και όχι ο αυνανισμός) μπορεί να μειώσει την συστολική αρτηριακή πίεση»  προσθέτει.

Το μπαχαρικό που θεωρείται το νούμερο ένα “ερωτικό φίλτρο”!

5. Μετράει για άσκηση

Το σεξ αποτελεί μία μορφή άσκησης σύμφωνα με τους ειδικούς. Σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μερικά χιλιόμετρα πάνω στον διάδρομο του γυμναστηρίου, όμως έχει κάποιο αποτέλεσμα. Κατά την διάρκεια του σεξ καταναλώνονται περίπου 5 θερμίδες ανά λεπτό, 4 θερμίδες περισσότερο από την παρακολούθηση τηλεόρασης. Το σεξ ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς και ενεργοποιεί μια ποικιλία μυών.

6. Κάνει καλό στην καρδιά

Πέρα από την αύξηση των καρδιακών παλμών, το σεξ διατηρεί τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης σε ισορροπία. Όταν κάποια από τις 2 ορμόνες (αναλόγως το φύλο) είναι χαμηλή, εμφανίζονται διάφορα προβλήματα όπως οστεοπόρωση ή καρδιακές παθήσεις. Σύμφωνα με μελέτη, το σεξ μπορεί να βοηθήσει καθώς παρατηρήθηκε πως άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να χάσουν την ζωή τους από καρδιοπάθεια.

7. Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη

Σε μελέτη παρατηρήθηκε πως άνδρες οι οποίοι έρχονταν σε επαφή με εκσπερμάτιση τουλάχιστον 21 φορές μέσα σε έναν μήνα, είχαν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association.

8. Βελτιώνει τον ύπνο

Έχετε παρατηρήσει πως μετά το σεξ κοιμάστε καλύτερα; Πράγματι, μετά από έναν οργασμό, η ορμόνη προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της χαλάρωσης απελευθερώνεται.

9. Περιορίζει το άγχος

Η οικειότητα κατά την διάρκεια του σεξ με τον σύντροφό σας, μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του στρες και του άγχους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άγγιγμα και η αγκαλιά μπορούν να οδηγήσουν σε απελευθέρωση μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου η οποία ενισχύει την απόλαυση και ευνοεί την ελάττωση του στρες.

Διακεκομμένη συνουσία. Είναι ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Source