Επιστολή προς τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ έστειλε ο νέος διοικητής του οργανισμού, Παναγιώτης Δουφεξής, με την οποία τους καλεί να βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και την ποιότητα των παρερχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στην ίδια επιστολή, ο διοικητής καλεί τους υπαλλήλους να ανταποκρίνονται στα e-mails και στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών.

Αναλυτικά, η επιστολή του διοικητή του e- ΕΦΚΑ, κου Παναγιώτη Δουφεξή, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Συνεργάτες,

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η ανάληψη της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ, σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον Φορέα καθώς καλείται να αντεπεξέλθει σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών, προκλήσεων και προβλημάτων.

Ο e-ΕΦΚΑ καλύπτει με την αποστολή του το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού μέσα από το τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και παροχών που προσφέρει στους εργαζόμενους, στους εργοδότες, στους συνταξιούχους, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στις οικογένειες τους.

Είναι χρέος μας να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες, τις αγωνίες αλλά και τις απαιτήσεις τους επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση, ανθρωπιά και κοινωνικό πρόσημο. Οφείλουμε να βελτιώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, τόσο το επίπεδο εξυπηρέτησης όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Source